Sfaturi pentru un machiaj perfect

1. Machiajul ochilor variaza de la culoarea si forma acestora pana la outfit-ul pe care il porti. Exista, totusi, o serie de reguli de care trebuie sa tinem cont:
Demachiaza tenul, folosind un primer sau o crema de zi hidratanta, pentru a indeparta impuritatile, apoi aplica fondul de ten ca baza pentru machiaj.
Pentru luminozitate, vei aplica in coltul interior al ochilor o nuanta mai deschisa, subliniand zona arcadei.
Pentru a corecta prin machiaj ochii rotunzi, traseaza o linie-contur pe pleoapa superioara, folosind un eyeliner.
Pentru o impresie de marire a ochiului, traseaza o linie-contur pe pleoapa inferioara, in interiorul ochiului, folosind clasicul dermatograf negru.
Aplica mascara mai intens pe varfurile genelor din coltul superior, cu miscari de zig-zag, pentru a da impresia de alungire a ochilor.

Daca optezi pentru accentuarea ochilor, tine cont ca restul machiajului trebuie sa aiba un aspect cat mai natural, in tonuri usor irizante. Pentru buze vei alege rujuri in culori naturale, deloc stridente.
Machiajul “smokey eyes”, cu mult creion khol negru , a devenit mai delicat, folosindu-se nuante de auriu sau caramel. Alege farduri cu texturi satinate, care adera mai usor pe pleoape decat cele mate.
Daca ai optat pentru un outfit intr-o culoare neutra, poti pune accent pe machiaj, folosind o paleta mai larga de culori.Insa, daca ai ales o culoare mai vie pentru tinuta, limiteaza-te la un machiaj simplu, in culori naturale.

TIPSURI
Alege un machiaj cat mai natural in timpul zilei, doar pentru a ascunde imperfectiunile fetei. In schimb, seara ne putem juca cu nuantele, putem incerca orice.
Pentru un machiaj perfect, trebuie indepartat parul inestetic de pe fata. Epilati-va mustata si pensati-va sprancenele.

Inainte sa aplicati fardul pe pleoape, scuturati putin pensula, pentru a scapa de excesul de fard.

2. Anticearcanul trebuie sa fie intr-o nuanta mai deschisa decat fondul de ten si se aplica usor cu ajutorul degetelor.

3. Pudra se aplica doar in zona T, unde excesul de sebum este vizibil: frunte, nas, barbie. Pentru eventualele retusuri, pudra nu trebuie sa lipseasca din poseta.

4. Blush-ul se aplica pe pometi, pentru a subtia linia fetei. Pentru a rotunji fata, se aplica pe obraz cu miscari circulare.

5. Rujul se aplica cel mai usor. Daca vrei ca rujul sa reziste pe buze cat mai mult, pudreaza buzele inainte si traseaza conturul lor cu un creion in aceeasi nuanta cu rujul – vei crea impresia de volum a buzelor. Cu o pensula, aplica rujul dorit dinspre centru spre comisura gurii. La fel procedam si cu gloss-ul.

Cam acestia sunt pasii pentru ca machiajul tau sa fie o reusita.

Make-up Artist

Servicii profesionale make-up.
Dr. Taberei, Nr. 283, Sector 6
Bucharest
922245
RO
Phone: +40 734 744 586
5 / 5 stars